Sari la conținut

Brumado

Di Wikipedia, Entsiclopedia liberã
Qyteti Brumado.
vend

Brumado është një qytet brazilian në Bahia, rajonin verilindje të Brazilit, pikërisht në rajonin e mesme të shtetit Jug-Qendrore, në të njëjtin emër mikro-rajonit, 555 kilometra nga kryeqyteti i shtetit, Salvador. Zona e saj e tokës është 2 207,612 kilometra katrorë, selia zonë pushtuese 2174 kilometra katrorë dhe lartësi prej 454 metra. Sipas Institutit Brazilian i Gjeografisë dhe Statistikave (IBGE), në vitin 2016 popullsia e saj është vlerësuar në 69,473 njerëz. Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI) është 0,656 (mesatare).

Qyteti është i njohur si "Ore Kapital" duke pasur në bodrumin tënd një shumë të mineraleve, e cila është baza e ekonomisë së saj dhe të presë kompanitë e mëdha minerare që mbajnë aktivitetet e tyre nxjerrëse në Sierra de Mares, nga rruga, gjithashtu ajo është një nga pamjet e qytetit, për të formuar peizazh malor.